Pagina 1 van 1

BBC: Routemasters

BerichtGeplaatst: Do 20 Jun 2013 15:46
door Mikos
Momenteel loopt er bij de BBC een serie over Routemasters. De documentaireserie gunt de kijker een blik in de keuken van het bedrijf Transport for London, wat we ongetwijfeld allemaal kennen van de Londense metro. Maar, er komt veel meer kijken bij het bedrijf. Niet alleen buschauffeurs en taxichauffeurs zijn in dienst bij het bedrijf; het volledige netwerk van wegen wordt beheerd door het bedrijf en actief gemanaged en er is zelfs een speciale politiedivisie. Ergens een opstopping, waardoor er een file ontstaat? Een gat in de weg dat opgevuld moet worden? Niet alleen het normale wegverkeer heeft er last van, ook de lijnbussen. Alles moet dus worden bijgestuurd. Dat gebeurt vanuit het Control Centre, waar alles samenkomt.

De vorige series zijn nog altijd terug te kijken op ons forum: BBC: The Tube over het hele metronetwerk van Londen en haar personeel en BBC: The Railway over het Britse spoorwegnetwerk en haar personeel.

Deze serie, BBC: Routemasters, gaat over een breder onderwerp dan 'alleen het OV', zoals in de vorige series, maar is daarom niet minder interessant. Zeker voor mensen die geïnteresseerd zijn in vervoersstromen en transport zal deze serie interessant zijn. We zullen de afleveringen in dit topic verzamelen.

Re: BBC: Routemasters

BerichtGeplaatst: Do 20 Jun 2013 15:47
door Mikos
BBC: The Routemasters - Aflevering 1: Gridlock

Re: BBC: Routemasters

BerichtGeplaatst: Do 27 Jun 2013 11:40
door Mikos
BBC: The Routemasters - Aflevering 2: Night Bus

Re: BBC: Routemasters

BerichtGeplaatst: Vr 05 Jul 2013 10:37
door Mikos
BBC: The Routemasters - Aflevering 3: On The Buses

Re: BBC: Routemasters

BerichtGeplaatst: Do 18 Jul 2013 10:24
door Mikos
[BBC] The Route Masters: Running London's Roads - Aflevering 4: Gateway to London

Re: BBC: Routemasters

BerichtGeplaatst: Zo 28 Jul 2013 11:28
door Mikos
[BBC] The Route Masters: Running London's Roads - Aflevering 5: The Future

Re: BBC: Routemasters

BerichtGeplaatst: Zo 11 Aug 2013 23:09
door Carpento
Deze ga ik nog eens kijken als ik me verveel :)

Maargoed, dat komt niet zo veel voor :heilig:

Re: BBC: Routemasters

BerichtGeplaatst: Ma 12 Aug 2013 11:28
door Mikos
De hele serie staat compleet hierboven, dus je hoeft niks te missen. :wink: Voor wie het nog niet gezien heeft: Het is een interessante serie documentaires over al het transport in Londen. Daar komt veel meer bij kijken dan je zo op het eerste oog door zou hebben en alles grijpt dan ook in elkaar. Van metro (niet in deze serie) tot bus, van fietsers tot filebestrijding. Het heeft mij een andere kijk gegeven op Londen als stad. :-)