Het Sollicitatietopic

Hier kan iedereen vragen stellen aan OV-personeel, maar ook het sollicitatietopic en de serie 'Hoe werkt het?' zijn hier te vinden.

Re: Het Sollicitatietopic

Berichtdoor Gilles » Di 07 Feb 2017 22:25

Leuk, ik neem aan dat je ook in de race bent voor Treinverkeersleider?
Ik ben nog maar net begonnen met het traject. De online test net gehad en nu maar hopen dat ik door mag naar het rollenspel.

Ik las op dit of een ander forum dat ze een paar jaar geleden voor deze functie 25 personen zochten en 2500 sollicitaties binnen hadden. Weet jij hoeveel mensen er bij jou rollenspel door waren?
Je krijgt niet te horen hoeveel mensen er door zijn na het rollenspel/PO. Je hoort alleen of jij door bent.

Niet om je ontmoedigen maar ongeveer 5% van iedereen die solliciteert haalt uiteindelijk de testen en mag daarna aan de opleiding beginnen. De overige 95% valt ergens in het traject (tussen solliciteren en het voldoen aan de onderzoeken) af. Maar ook tijdens de opleiding zelf valt nog ongeveer 50% van de gestarte nieuwe collega's af. Geeft denk ik wel een beeld van hoe specifiek de eisen zijn die aan een treindienstleider worden gesteld.
De veiligste trein is geen trein...
Gebruikers-avatar
Gilles
Medewerker ProRail
Medewerker ProRail
 
Berichten: 49
Geregistreerd: Wo 02 Mei 2012 07:56
Woonplaats: Dordrecht

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Het Sollicitatietopic

Berichtdoor Marilynn » Do 13 Jul 2017 11:10

Niet het complete topic doorgelezen, maar ik kom me hier even melden met de vraag of er hier iemand recentelijk de psychologische testdag voor mcn heeft gedaan.
Ik ben namelijk door de gespreksrondes/assessment heen voor mcn maar moet dus nog de reactietest/psychologisch onderzoek en als dat dan goed gaat de medische keuring maar bij die laatste voorzie ik geen problemen aangezien ik laatst tijdens mijn zwangerschap al compleet ben doorgelicht qua bloed en hart.

Maar al rond googlend kwam ik op een blog van iemand die in 2014 is aangenomen als mcn en die schreef dat je ook deze test moet doen https://www.youtube.com/watch?v=MHIJXL0Cr18 een soort memory voor gevorderden. Nou vind ik van mezelf dat ik een prima reactievermogen heb en me ook goed kan concentreren maar bij het kijken van dit filmpje breekt het zweet me uit, helemaal als ik zie hoe klein de foutmarge is.

Kan iemand mij vertellen of je deze test ook krijgt en hoe streng ie is?

Alvast bedankt!
Marilynn
 
Berichten: 3
Geregistreerd: Do 13 Jul 2017 11:06

Re: Het Sollicitatietopic

Berichtdoor Marilynn » Do 20 Jul 2017 19:58

Joepie assessment gehaald! Het wachten is nu op de medische keuring.
Marilynn
 
Berichten: 3
Geregistreerd: Do 13 Jul 2017 11:06

Re: Het Sollicitatietopic

Berichtdoor Marilynn » Di 01 Aug 2017 19:14

Echt jammer dat er niet veel leven is op dit forum. Maar mocht iemand dit ooit nog lezen, over 2 dagen medische keuring en als dat goed gaat zou het rond moeten zijn. Ik blijf elke ronde toch weer spannend vinden zeker nu het zo dichtbij is.
Marilynn
 
Berichten: 3
Geregistreerd: Do 13 Jul 2017 11:06

Vorige

Terug naar Vraagbaak

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Bing [Bot] en 1 gast

cron
lobed-depth
lobed-depth
lobed-depth
lobed-depth