Pagina 1 van 1

Wat er nog meer veranderde met die chipkaarten

BerichtGeplaatst: Zo 10 Aug 2014 13:54
door prpkp
Het volgende heb ik zelf ontdekt wat er-totaal niet gecommuniceerd, ook is veranderd met die chipkaarten:
1.het is niet meer mogelijk om vooraf voor een latere datum alvast een kaartje te kopen
2.kaartjes naar buitenland gelden nog maar 15 dagen-was altijd 30, hoewel elders in EURopa al van 30 naar 15 is gegaan. Maar die kan je wel tot 3 maanden vooraf aankopen!
3.eenmalige chipkaartjes werken als sleutelkaartje de hele dag en ook op andere stations als langs het gekochte traject. Je moet enkel steeds in/uitchecken in volgorde doen.
4.het is nu weer mogelijk om die hele dure dagkaarten als eenmalige chip te kopen-kon anderhalf jaar enkel geladen op chipkaart. Maar ieder die op de beurs let en dat wil, zal bij AH/Blokker&co inslaan.
5.het allergoedkoopste kaartje is momenteel 1,20: en dat is niet eens in NL! Bvb enkel naar steden als Gronau of Herzogenrath, met NS-vrij en met railplus (25% korting) op DB_deel. Daar kom je ook nog altijd het station op.
Als iemand uit consumentenstandpunt nog meer heeft ontdekt, graag melden.

Re: Wat er nog meer veranderde met die chipkaarten

BerichtGeplaatst: Wo 12 Nov 2014 19:38
door jo_tje2001
Ik ben het zat met die chipkaart!
Ik kijk gewoon op -link verwijderd- voor een treinkaartactie van bijvoorbeeld HEMA, AH, kruidvat enz...

Re: Wat er nog meer veranderde met die chipkaarten

BerichtGeplaatst: Wo 12 Nov 2014 21:04
door Mikos
En wat ben je er precies zat aan dan?

Re: Wat er nog meer veranderde met die chipkaarten

BerichtGeplaatst: Wo 12 Nov 2014 23:13
door -Tristan-
Ik ben die zeer verschrikkelijke, meest klantONvriendelijke vervoersbewijs ooit ingevoerd ook meer dan spuugzat!

Klik hier voor een lijst van maar liefst 50(!) redenen waarom de kaart liever vandaag dan morgen voorgoed moet verdwijnen.

Re: Wat er nog meer veranderde met die chipkaarten

BerichtGeplaatst: Ma 04 Apr 2016 16:33
door OVweb
Grappige lijst hoor. De OV-Chipkaart is misschien niet een topproduct, maar is zeker een stap in de goede richting en een basis voor de toekomst. Binnenkort kunnen we betalen met onze mobiele telefoon en bankpas, ideaal toch?

De OV Chipkaart heeft misschien wat nadelige gevolgen met zich meegebracht, maar is zeker geen onding. Daarbij valt er over alles wel iets negatiefs te verzinnen en het was onvermijdelijk dat het papieren treinkaartje een keer zou verdwijnen.

Voor acties zou ik trouwens niet op die website kijken, maar eerder op: Treinreiziger, Goedkoop-treinkaartje.nl of Treinkaartjes-actie.nl aangezien deze veel actueler zijn.

Re: Wat er nog meer veranderde met die chipkaarten

BerichtGeplaatst: Vr 24 Feb 2017 15:25
door treinreizigernl
Zoals door OVweb aangegeven is Treinreiziger.nl veel actueler. Dit forum wordt door een aantal eigenaren misbruikt voor linkbuilding voor goedkope treinkaartjes. Ja, ook ik wil gevonden worden op goedkope treinkaartjes. Maar ik denk ook dat ik voor de reiziger het beste kan bieden. Bijvoorbeeld een prijsvergelijker waarmee je precies kan zien welk ticket het goedkoopst is voor jouw reis. Daarin zitten treinactie dagkaarten, maar bijvoorbeeld ook regionale Arriva dagkaarten, NS Groepsretour en dergelijke. Je kunt verder zowel vergelijken met de normale tarieven als met de tarieven met korting. Om te zorgen dat we altijd actueel zijn belonen we de eerste tip met een aanbieding. We hebben nu ook een app uitgebracht.

Verder echt inhoudelijk op het bericht:
1. Naar steeds meer internationale bestemmingen kun je nu 4 tot 6 maanden voor vertrek boeken, zoals Duitsland en België.
2. Het is idd compleet overbodig als je na 9:00 uur kunt reizen om meer dan 20 euro voor een treinkaartje uit te geven.
3. Helaas gaat de Railplus korting omlaag.
4. Als je euro toeslag voor wegwerpkaartje wil ontlopen kun je e-ticket kopen
5. Tegenwoordig zijn er ook acties voor enkele reizen :-)