Pagina 1 van 1

Plan om reizen tijdens spits duurder te maken

BerichtGeplaatst: Vr 25 Apr 2014 10:18
door OVE Nieuwsdienst
NS wil duurdere kaartjes spits

25 april 2014

De NS wil de tarieven van treinkaartjes in de spits verhogen.

Daarover zijn principeafspraken gemaakt met staatssecretaris Mansveld. Voor een enkele reis kan de prijs stijgen met maximaal 10 procent. Een trajectkaart mag 6 procent duurder worden. Buiten de spits wordt de prijs van een enkeltje met minimaal 12 procent verlaagd.

Onderzoek
De NS moet voordat duurdere kaartjes in de spits mogen worden ingevoerd de verwachte effecten van de prijsstijging in kaart brengen. Ook mogen consumentenorganisaties hun advies nog uitbrengen.

De NS wil kijken of duurdere kaartjes in de spits leiden tot minder volle treinen. Daarbij is het volgens een woordvoerder niet de bedoeling dat mensen de auto pakken, maar juist later met de trein naar hun werk gaan.

Lees hier verder...

Re: Plan om reizen tijdens spits duurder te maken

BerichtGeplaatst: Wo 18 Jun 2014 11:45
door OVE Nieuwsdienst
Mansveld verdedigt plannen voor spitstarief NS

18 juni 2014

Staatssecretaris van Infrastructuur Wilma Mansveld (PvdA) verdedigt de plannen voor de invoering van een spitstarief voor de NS. Dat bleek dinsdagavond tijdens een debat in de Tweede Kamer over het spoor.

Wel gaat de bewindsvrouw nog eens goed kijken naar de percentages waarmee de tarieven mogelijk worden verhoogd.

In de nieuwe vervoersafspraken die de NS met Mansveld heeft gemaakt staat dat het spoorbedrijf onderzoekt wat de effecten van een spitstarief zijn. Treinreizigers zouden daardoor straks in de spits tot 10 procent meer voor hun kaartje betalen.

Lees hier verder...

Re: Plan om reizen tijdens spits duurder te maken

BerichtGeplaatst: Di 08 Jul 2014 12:02
door OVE Nieuwsdienst
NS gaat spitstarief in de trein torpederen

8 juli 2014

Het spitstarief op het spoor lijkt er toch niet te komen.

De NS doet nog wel onderzoek naar het omstreden plan, maar dat zal volgens meerdere bronnen vrijwel zeker uitwijzen dat het onhaalbaar is. Dit voorjaar stak een storm van verontwaardiging op toen bleek dat de NS kijkt naar een spitstarief. Treinreizigers moeten in de spitsuren tot 10 procent meer gaan betalen, wie daarbuiten reist maximaal 12 procent minder.

Lees hier verder...