"Beheer stations blijft bij NS"

Alle nieuwsberichten en bijbehorende discussies over het Openbaar Vervoer in binnen- en buitenland.

"Beheer stations blijft bij NS"

Berichtdoor OVE Nieuwsdienst » Di 12 Nov 2013 16:22

Beheer treinstations blijft bij NS, ondanks ACM-rapport

12 november 2013

Het beheer van treinstations blijft in handen van de NS. Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu legt de aanbeveling van Autoriteit Consument en Markt (ACM) om de exploitatie van de stations af te splitsen van NS naast zich neer.

Om de machtspositie van NS te verkleinen, dient de treinvervoerder wel extra informatie te geven aan overige vervoerders. Zo moet NS onder meer via een netverklaring per station aan regionale vervoerders aangeven welke tarieven en voorwaarden worden gehanteerd voor het leveren van diensten en voorzieningen op stations. Dat zegt Mansveld in een reactie op de Quickscan personenvervoer per spoor 2013 (PDF-document) van ACM.

ACM gaf in het rapport aan dat de afsplitsing van de stations van NS een oplossing kon zijn voor de geschillen tussen de regionale spoorvervoerders en de NS. Ook de verdeling van de opbrengsten en de informatievoorziening kunnen volgens ACM onafhankelijk van de NS geregeld worden. De organisatie van TLS (68 procent eigendom NS) dient daarom anders ingericht te worden.

Lees hier verder...
Gebruikers-avatar
OVE Nieuwsdienst
 
Berichten: 3178
Geregistreerd: Za 28 Apr 2012 16:37

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Terug naar Het Laatste Nieuws

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

lobed-depth
lobed-depth
lobed-depth
lobed-depth