Pagina 1 van 1

Stationsretail

BerichtGeplaatst: Do 26 Jul 2012 17:21
door OVE Nieuwsdienst
'Ruimte voor 25 Starbucks op stations'

26 juli 2012

AMSTERDAM - Starbucks opende haar vijftiende outlet op station Amsterdam CS.

Hier is de ruimte om de hele Starbucks Experience te bieden; in de vestiging beneden is daar geen ruimte voor." Het is vooral het pand dat deze Starbucks onderscheidt van andere vestigingen. Gelegen naast restaurant 1e Klas op perron 2B is het onderdeel van het oude stationsgebouw van Amsterdam.

Lees hier verder...

Re: Stationsretail

BerichtGeplaatst: Ma 30 Jul 2012 22:46
door Anton
Ik haal me bakkie wel bij Kiosk :D veel lekkerder en nog goedkoper ook

Re: Stationsretail

BerichtGeplaatst: Wo 08 Aug 2012 09:53
door OVE Nieuwsdienst
Hema-winkel op NS-station Nijmegen zeker

8 augustus 2012

NIJMEGEN - De komst van een Hema-winkel op het NS-station in Nijmegen is zeker.

Dat laat een woordvoerster desgevraagd weten. Waar de winkel precies komt en wanneer, staat nog niet vast.

Lees hier verder...

Re: Stationsretail

BerichtGeplaatst: Vr 21 Sep 2012 10:30
door OVE Nieuwsdienst
Starbucks opent locatie op station Deventer

21 september 2012

DEVENTER - Koffieketen Starbucks opent een vestiging op station Deventer.

Dat meldt de NS op zijn Twitteraccount NS Online. De vestiging moet eind dit jaar open gaan.

Lees hier verder...

Re: Stationsretail

BerichtGeplaatst: Ma 03 Dec 2012 13:58
door OVE Nieuwsdienst
NS Stations wil met Julia's naar het buitenland

3 december 2012

NIEUWVEEN - NS Stations wil met haar pastaformule Julia’s de grens over. “Hoewel Julia’s in ons land nog een jonge formule is, werken we er momenteel hard aan om deze klaar te maken voor een stap in het buitenland.”

Dat zegt Sytze van der Aa, directeur retail van NS Stations in een interview met Out.of.Home Shops/Levensmiddelenkrant. Aanleiding voor de expansie is de trend die de stationsretailer internationaal signaleert naar verse producten binnen convenience. “Wij willen die trend onder meer benutten met de versbeleving van Julia’s.”

Lees hier verder...

Re: Stationsretail

BerichtGeplaatst: Di 11 Dec 2012 12:06
door OVE Nieuwsdienst
Julia's opent vestiging in Den Haag

11 december 2012

DEN HAAG – De Italiaanse formule Julia’s opende maandag een nieuwe vestiging aan de Haagse Turfmarkt.

Het afhaalrestaurant mikt hiermee op voetgangers die op weg zijn van of naar et NS-station Den Haag Centraal.

Julia’s is een aanvulling op het huidige aanbod van eten en drinken in de stationsomgeving. “Wij zijn erg trots dat de klant met de komst van Julia’s nu ook in Den Haag kan genieten van vers bereide pasta’s en ciabatta’s”, aldus Mad Koorn, Business manager Julia’s.

Lees hier verder...

Re: Stationsretail

BerichtGeplaatst: Wo 12 Dec 2012 17:55
door OVE Nieuwsdienst
NS Stations en Albron tekenen convenant met NVWA

12 december 2012

NIEUWVEEN - De (bedrijfs)restaurants van Albron en alle vestigingen van De Broodzaak, Julia’s, Kiosk, Shakies en Smullers op NS-stations in Nederland krijgen te maken met een nieuwe manier van toezicht door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Albron en NS Stations Retailbedrijf hebben toegezegd dat zij de informatie uit hun eigen kwaliteitssystemen zullen delen met de NVWA. Omdat de NVWA vertrouwen heeft in deze systemen zijn inspecties op locatie alleen nog nodig als er calamiteiten zijn. De afspraken met beide bedrijven zijn woensdag in convenanten vastgelegd.

Lees hier verder...

Re: Stationsretail

BerichtGeplaatst: Di 18 Dec 2012 19:00
door OVE Nieuwsdienst
Eerste YamYam To Go op NS station

18 december 2012

ROTTERDAM - NS Stations Retailbedrijven heeft maandag een eerste YamYam To Go geopend op station Rotterdam Centraal. Het bedrijf was al geruime tijd bezig met de invulling van een Aziatisch concept voor de stations, dat is nu gevonden.

NS Stations Retailbedrijven (voorheen Servex) wil meerdere stations gaan voorzien van een YamYam to go. In Rotterdam betreft het de allereerste. Reizigers kunnen daar hun eigen Aziatische gerecht samenstellen, om dat ter plaatse op te eten of mee te nemen. Daarbij kiest de klant een basis (rijst of noodles) én een topping (vlees, vis of groente). YamYam To Go serveert ook broodjes bapao, salades en soep.

Lees hier verder...

Re: Stationsretail

BerichtGeplaatst: Di 18 Dec 2012 19:50
door Jorick
Geen Sushi? :(

Verstuurd van mijn Galaxy Nexus met Tapatalk

Re: Stationsretail

BerichtGeplaatst: Di 18 Dec 2012 21:09
door Matthijs
Aangezien Tiny Tokyo het niet overleefd heeft op stations denk ik niet dat het Retailbedrijf daar brood in zag :wink:

Re: Stationsretail

BerichtGeplaatst: Do 20 Dec 2012 11:45
door OVE Nieuwsdienst
Shakies gaat sluiten

20 december 2012

Stationsketen Shakies gaat haar deuren sluiten.

De vijf winkels van de shakes en -sappenketen worden vanaf januari 2013 een voor een gesloten. In de zomer van 2013 moeten alle vestigingen gesloten zijn. Het concept blijkt niet winstgevend genoeg en daarom is er door NS Stations, de retailuitbater, besloten het concept te beëindigen. De winkels van Shakies zijn nog te vinden op de stations Amsterdam Centraal, Amsterdam Amstel, Eindhoven, Leiden en Utrecht Centraal.

Voor de medewerkers van de vijf winkels worden andere functies gezocht binnen het bedrijf.

Het overnemen van de eigen nieuwsberichten van OV-Ervaringen.nl is toegestaan, met bronvermelding en deeplink naar het artikel.

Re: Stationsretail

BerichtGeplaatst: Di 22 Jan 2013 17:07
door OVE Nieuwsdienst
NS Stations komt met kleiner formaat Kiosk

22 januari 2013

UTRECHT - Stationsretailer NS Stations test in ons land momenteel een kleinere uitvoering van de bekende Kiosken. De kleine Kiosk is een nieuw winkelconcept van minder dan 10 vierkante meter voor treinstations waar dagelijks rond 3500 reizigers langskomen.

Kiosk is de eerste formule die wordt ingezet als NS Stations op een stationslocatie méér wil aanbieden dan een automaat. Om de reguliere Kiosk rendabel te maken, waren daar tot voor kort stations met minimaal 7000 reizigers per dag voor nodig. “Met deze doorontwikkelde kleine variant van Kiosk willen we testen of we ook op kleinere stations succesvol kunnen zijn. Daarbij biedt dit tevens extra service voor de reiziger”, zegt Marie Claire Zernitz, format manager Kiosk in Out.of.Home Shops.

Lees hier verder

Re: Stationsretail

BerichtGeplaatst: Vr 01 Feb 2013 12:55
door OVE Nieuwsdienst
Free Record Shop sluit winkels op NS-stations

1 februari 2013

AMSTERDAM - Muziek- en gameswinkel Free Record Shop kondigt aan al zijn kiosken op de treinstations van de NS binnen een half jaar te sluiten.

Dat meldt Entertainment Business. Zowel de winkelketen als de NS bevestigen het sluiten van de winkels, dat een gevolg is van een beleidswijziging van de NS. "Daar zijn wij niet in meegegaan en daarom gaan we onze stationskiosken binnen een half jaar sluiten", aldus Patrice Hijsterborg van Free Record Shop.

Lees hier verder...

Re: Stationsretail

BerichtGeplaatst: Vr 01 Mrt 2013 12:03
door OVE Nieuwsdienst
Groeispurt zet NS Stations voor flinke uitdaging

1 maart 2013

UTRECHT – NS Stations Retailbedrijf staat de komende jaren een flinke uitdaging te wachten.

De stationsretailer breidt haar winkel-aanbod binnen drie jaar uit met liefst 25.000 vierkante meter. En daar zijn volgens Michiel Noy, algemeen directeur NS Stations, ook veel nieuwe formules voor nodig.

Alleen op Utrecht CS krijgt NS Stations er bijvoorbeeld al vierduizend vierkante meter aan winkeloppervlak bij. Behalve op de grote stations groeit het bedrijf ook op middelgrote- en kleinere stations. “Het wordt een pittige klus om ons aanbod op de stations divers te houden”, zegt Noy in een interview met Out.of.Home Shops. “In totaal gaan we binnen een aantal jaren uitbreiden van 400 naar 600 winkels in Nederland. Dat betekent zo’n 30 tot 40 toevoegingen per jaar. We bekijken met welke nieuwe formules we het aanbod op de stations nog diverser kunnen maken. Een stevige opgave, want gemiddeld moeten we daar bovenop ook al ieder jaar weer drie formules vernieuwen, omdat hun levenscyclus voorbij is.” Zo stopte NS Stations afgelopen jaar met sappenconcept Shakies, omdat deze winkels niet meer rendeerden, terwijl Free Record Shop zelf de samenwerking opzegde. Daartegenover stond weer de introductie van onder meer de Aziatische formule YamYam to Go.

Lees hier verder...

Re: Stationsretail

BerichtGeplaatst: Ma 04 Mrt 2013 12:32
door OVE Nieuwsdienst
NS wil eigen buurtsuper op grote treinstations

4 maart 2013

UTRECHT – NS Stations Retailbedrijf wil een eigen buurtsupermarkt op de grote stations van Nederland.

“Met name op grote stations signaleren we kansen voor een échte mandjeswinkel.”

Het winkelaanbod op NS stations breidt binnen drie jaar met liefst 25.000 vierkante meter uit. Dat zegt algemeen directeur NS Stations, Michiel Noy in een interview met Out.of.Home Shops. Om de ruimte te vullen zijn volgens Noy nieuwe formules nodig. “Met name op de grote stations signaleren we kansen voor een échte mandjeswinkel.

Lees hier verder...

Re: Stationsretail

BerichtGeplaatst: Do 16 Mei 2013 10:24
door OVE Nieuwsdienst
Starbucks komt in Haarlem onder Rijtuigkap

16 mei 2013

HAARLEM - De komst van Starbucks naar Haarlem is een feit.

De populaire Amerikaanse koffieketen strijkt neer in een van de nieuwe paviljoens onder de Rijtuigkap van het Haarlemse station. Een tweede filiaal ligt in het verschiet. De geruchten deden al een tijdje de ronde, maar Starbucks ontkende ten stelligste. Tot woensdagochtend. Toen werd onder de Rijtuigkap het bouwbord onthuld voor de bouw van twee semi-permanente paviljoens.

Lees hier verder...

Re: Stationsretail

BerichtGeplaatst: Vr 14 Jun 2013 10:40
door OVE Nieuwsdienst
NS komt met eigen horeca-opleiding

14 juni 2013

NS Stations start met een mbo-opleiding stationretail. De opleiding van NS Stations begint in september. Dat is donderdagmiddag bekendgemaakt.

Vijf horecaformules op treinstations in Nederland doen mee, te weten Kiosk, De Broodzaak, Julia’s, Burger King en Hema. Annelies Leveling, directeur HR bij NS Stations, zegt dat de eigen opleiding naadloos aansluit op het werk in de horecaunits op de stations.

‘Uniek is dat medewerkers ervaring opdoen bij verschillende van onze horeca- en winkelformules op stations. Wij zijn de derde grootste horeca-exploitant van Nederland. Met de veelzijdigheid van 22 formules op onze stations kunnen we als werkgever onze medewerkers groeikansen bieden’, aldus Leveling.

Lees hier verder...

Re: Stationsretail

BerichtGeplaatst: Vr 26 Jul 2013 10:24
door OVE Nieuwsdienst
Julia's komt op NS station Zwolle

26 juli 2013

ZWOLLE - Op de locatie op het NS-station waar tot voor kort Free Record Shop gevestigd was komt een Julia's.

Deze op Italiaanse leest geschoeide winkel gaat hoogstwaarschijnlijk half september open. "Maar er is nog geen definitieve planning", laat Anita Bonnstra namens NS Reizigers weten. De winkel telt circa veertig vierkante meter en is gespecialiseerd in Italiaanse koffie, broodjes en pasta's.

Lees hier verder...

Re: Stationsretail

BerichtGeplaatst: Za 21 Jun 2014 10:41
door OVE Nieuwsdienst
Starbucks opent deze zomer op NS-station Zwolle

21 juni 2014

ZWOLLE - Zwolle krijgt vanaf deze zomer een Starbucks-vestiging op het station.

Dat bevestigt NS Retail, het bedrijf dat de winkel- en horecaformules op stations exploiteert. Waar op het station de Amerikaanse koffieketen zich precies gaat vestigen kon een woordvoerster vrijdag niet aangeven.

Lees hier verder...