Metro Londen

Alle nieuwsberichten en bijbehorende discussies over het Openbaar Vervoer in binnen- en buitenland.

Metro Londen

Berichtdoor OVE Nieuwsdienst » Di 17 Jul 2012 11:03

Brandalarm doet Londense metro in de soep draaien

17 juli 2012

Brandalarm in Charing Cross Station heeft vanmorgen voor heel wat chaos gezorgd tijdens de Londense ochtendspits.

De drukke Bakerloo-line werd gedeeltelijk lamgelegd met ellenlange vertragingen op de rest van de lijn tot gevolg. Slecht nieuws voor Londen, zo'n tien dagen voor de Spelen waar de metro het vervoersmiddel bij uitstek moet worden.

Lees hier verder...
Gebruikers-avatar
OVE Nieuwsdienst
 
Berichten: 3178
Geregistreerd: Za 28 Apr 2012 16:37

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Metro Londen

Berichtdoor OVE Nieuwsdienst » Do 19 Jul 2012 13:01

Londense metro test treinen zonder chauffeurs

19 juli 2012

Transport for London, dat instaat voor de werking van de Londense metro, gaat in oktober de eerste tests uitvoeren met chauffeurloze treinen.

Dat blijkt uit gelekte documenten die de Britse krant Evening Standard kon inkijken. Twee bestaande treinen van de Jubilee Line, de jongste lijn van de Londense Underground, worden omgevormd tot toestellen met een 'automatische piloot'.

Lees hier verder...
Gebruikers-avatar
OVE Nieuwsdienst
 
Berichten: 3178
Geregistreerd: Za 28 Apr 2012 16:37

Re: Metro Londen

Berichtdoor Anton » Do 19 Jul 2012 14:32

Ik vraag me af waarom alles toch geautomatiseerd moet gaan... Helemaal zo een druk systeem als de metro van Londen. Tegenwoordig ook met die hackers... Ik voel me niet veilig in die geautomatiseerde voertuigen...
Aspirant-Hoofdconducteur
Anton
Medewerker NS
Medewerker NS
 
Berichten: 111
Geregistreerd: Do 24 Mei 2012 10:53
Woonplaats: Den Haag

Re: Metro Londen

Berichtdoor OVE Nieuwsdienst » Di 08 Jan 2013 11:07

Spookstations van jarige metro moeten weer leven

8 januari 2013

De oudste metro ter wereld is 150 jaar, maar de historie wacht op herbestemming.

Meer dan een rottend bord of een vervallen muur ziet de forens er niet van. Het 402 kilometer lange circuit van de metro in Londen bevat ruim veertig verlaten stations en tal van gangen. De verlaten oude metrolijnen onder dikke lagen stof zijn echter een belangrijk cultureel erfgoed voor de Britse hoofdstad. Morgen viert de Londense ‘Underground’ of ‘The Tube’, het oudste metrostelsel in de wereld, zijn honderdvijftigste verjaardag.

Ondernemer Ajit Chambers wil het leven terugbrengen op de spookstations. “Je vindt nooit meer iets dat de oude sfeer van Londen zó goed belicht als deze metrostations”, vertelt de 39-jarige voorzitter van The Old London Underground Company. De voormalige bankier is van plan de locaties weer open te stellen voor het publiek door ze te veranderen in openbare gelegenheden, van musea tot klimcentra en nachtclubs.

Lees hier verder...
Gebruikers-avatar
OVE Nieuwsdienst
 
Berichten: 3178
Geregistreerd: Za 28 Apr 2012 16:37

Re: Metro Londen

Berichtdoor OVE Nieuwsdienst » Wo 09 Jan 2013 18:18

De Londense metro bestaat 150 jaar. ‘The Tube’ in film, muziek en literatuur

9 januari 2013

Op 9 januari 1863 reed de eerste Londense metro, van Paddington naar Farrington.

‘The Tube’ van de Britse hoofdstad is vandaag de dag, precies 150 jaar later, een begrip. Dagelijks rijden vier miljoen Londenaren met de ondergrondse en het metrostelsel van de stad komt voor in honderden boeken, films en liedjes. Nog wat cijfers: per jaar vervoert het metrostelsel 1.107 miljoen passagiers. Er werken 19.000 mensen en het stelsel bestaat uit 270 stations. In boeken, films en muziek was de Londense metro al talloze keren het decor, en soms zelfs hoofdrolspeler.

Lees hier verder...
Gebruikers-avatar
OVE Nieuwsdienst
 
Berichten: 3178
Geregistreerd: Za 28 Apr 2012 16:37

Re: Metro Londen

Berichtdoor OVE Nieuwsdienst » Ma 18 Feb 2013 13:32

Geboortestad van de metro

18 februari 2013

Londen. De stad van rode bussen, zwarte taxi's en... de ondergrondse. Als eerste stad ter wereld besloot Londen in de 19e eeuw om onder de grond een spoor aan te leggen om zo de grote verkeersproblemen van de Britse hoofdstad op te lossen. Een experiment dat pas decennia later op andere plekken navolging vond. Verplaatsen in een metropool is zonder de metro inmiddels ondenkbaar, zeker tijdens een weekendje Londen. Toeristen en Londenaren, arm en rijk, jong en oud: niemand kan meer zonder de 'Tube'.

'Mind the gap': het is een kreet die onophoudelijk door de Londense metrostations schalt. Het moet ervoor zorgen dat onoplettende passagiers niet tussen de trein en het perron belanden. De bochtige stations, vooral onder het middeleeuwse gedeelte van de stad waar de spoorlijnen het oude stratenplan volgen, maken soms bijna olympische bewegingen noodzakelijk om veilig uit een trein te stappen. Londenaren nemen dat graag voor lief, zonder de metro zou niemand zich anders door de stad aan de Theems kunnen bewegen.

Het is 9 januari 1863, even na het middaguur wordt geschiedenis geschreven als vanuit station Paddington een stoomlocomotief in beweging komt. Een groep gedistingeerde heren met bolhoed legt als eerste ter wereld een ondergrondse treinreis af die ze 5,6 kilometer verder naar station Farringdon brengt. Na tien jaar werkzaamheden wordt de 5,6 kilometer lange 'Metropolitan Railway' in gebruik genomen: 's werelds eerste metro. De belangstelling was massaal: voor de stations stonden de eerste dagen gigantische rijen om het wereldwonder der moderne techniek te aanschouwen.

Lees hier verder...
Gebruikers-avatar
OVE Nieuwsdienst
 
Berichten: 3178
Geregistreerd: Za 28 Apr 2012 16:37

Re: Metro Londen

Berichtdoor OVE Nieuwsdienst » Zo 03 Mrt 2013 14:01

Metroramp nipt vermeden nadat losgeslagen trein 6 km voorbij 7 stations raasde

3 maart 2013Er zijn dramatische en angstaanjagende beelden opgedoken uit de Londense metro van een losgeslagen onderhoudstrein, 39 ton zwaar, die liefst 6,5 km lang door de 'Tube' raasde.

Langs zijn weg denderde de trein tijdens de ochtendspits voorbij niet minder dan zeven metrostations met volgepakte perrons. Als bij wonder geraakte er niemand gewond, omdat de metroverantwoordelijken erin slaagden alle andere treinen tijdig op andere sporen te krijgen. Zo werd een enorme ramp vermeden. Uiteindelijk kwam de onderhoudstrein op een hellende strook tot stilstand, enkele honderden meters voor een botsing met een passagiersmetrotrein. Op onderstaande beelden, die al dateren van 2010 maar nu pas opdoken op een proces over het ernstige incident, is te zien hoe een metrowerker in paniek van de oncontroleerbare trein springt en de wachtende pendelaars probeert te waarschuwen voor het gevaarte. De metrodiensten werden voor het in gevaar brengen van mensenlevens veroordeeld tot zware boetes die in totaal oplopen tot 300.000 pond (zo'n 350.000 euro).

Een onderhoudstrein (die de rails moest controleren en opknappen) was door een remprobleem losgeslagen in de buurt van Highgate. Het gevaarte van zo'n 39 ton raasde meer dan een kwartier zonder machinist door de Londense metro. De bestuurder, een spoorwegarbeider, besliste ten einde raad van zijn voertuig te springen. In paniek probeerde hij de metrogebruikers die stonden te wachten op het perron te waarschuwen voor het gevaar. Met snelheden tot zo'n 50 kilometer per uur stoof de trein tijdens de ochtendspits voorbij zeven drukke stations op de Northern Line richting het centrum van Londen. Op de beelden is te zien hoe de onbemande trein voorbij het volgepakte perron van Archway Station dendert. De vele pendelaars kijken verbaasd op naar de trein zonder machinist.

Lees hier verder...
Gebruikers-avatar
OVE Nieuwsdienst
 
Berichten: 3178
Geregistreerd: Za 28 Apr 2012 16:37

Re: Metro Londen

Berichtdoor OVE Nieuwsdienst » Zo 10 Mrt 2013 11:33

"Mind The Gap" terug in Londense metro voor weduwe

10 maart 2013

Een stukje sentiment in de Londense metro.

Daar is op verzoek van een vrouw de waarschuwingsboodschap "Mind The Gap" terug die meer dan 40 jaar geleden werd ingesproken door haar man.

De boodschap die reizigers waarschuwt voor het gat tussen de metro en het perron werd ooit ingesproken door haar man, die acteur was. Jarenlang werden de waarschuwingsbandjes van de Londense metro's ingesproken door stemacteurs, tot een jaar terug. De bandjes werden vervangen door nieuwe waarschuwingsboodschappen uit de computer.

Lees hier verder...
Gebruikers-avatar
OVE Nieuwsdienst
 
Berichten: 3178
Geregistreerd: Za 28 Apr 2012 16:37

Re: Metro Londen

Berichtdoor OVE Nieuwsdienst » Wo 20 Mrt 2013 14:16

Kate en koningin vieren jubileum metro

20 maart 2013

LONDEN – Kate Middleton en de Britse koningin Elizabeth hebben woensdag de handen ineen geslagen.

Samen vierden ze de 150e verjaardag van de Londense metro. De koningin, onlangs hersteld van buikgriep, en haar man prins Philip reisden samen met de zwangere Kate naar het metrostation in Baker Street, schrijft Hello! Magazine. Het jubileum is volgens het blad een mijlpaal. Het Britse metrostelsel is verreweg het oudste ter wereld.

Het drietal had in de metro een ontmoeting met medewerkers van de Tube. Op het perron er tegenover zag het zwart van de mensen die een glimp trachtten op te vangen van de koninklijke familie. Het trio onthulde de naam van een nieuwe trein, de Queen Elizabeth II.

Lees hier verder...
Gebruikers-avatar
OVE Nieuwsdienst
 
Berichten: 3178
Geregistreerd: Za 28 Apr 2012 16:37

Re: Metro Londen

Berichtdoor OVE Nieuwsdienst » Ma 28 Apr 2014 10:16

Chaos in Londen verwacht door staking metro

28 april 2014

LONDEN - Nederlanders die de meivakantie in Londen doorbrengen, moeten rekening houden met grote chaos in het verkeer.

Het personeel van de ondergrondse gaat vanaf maandagavond voor 2 dagen in staking uit protest tegen het plan om alle bemande loketten voor kaartverkoop door machines te vervangen. Besprekingen tussen de vakbond van het personeel en de directie van de ondergrondse over het plan liepen eerder deze maand vast.

Lees hier verder...
Gebruikers-avatar
OVE Nieuwsdienst
 
Berichten: 3178
Geregistreerd: Za 28 Apr 2012 16:37

Re: Metro Londen

Berichtdoor OVE Nieuwsdienst » Za 27 Sep 2014 12:24

Nachtdiensten voor metro Londen

27 september 2014

Ook fijn voor toeristen: over een jaar is het mogelijk om in het weekend ook 's nacht gebruik te maken van de metro in Londen. Vanaf 12 september 2015 biedt het een 24-uursservice aan.

Op vrijdag en zaterdag zullen passagiers de zogenaamde 'Night Tube' kunnen nemen. Per uur zullen zes à acht treinen door het centrum van Londen rijden via vijf geselecteerde metrolijnen. ,,Londen is een bruisende wereldstad en volgend jaar hebben we een service die daarbij past", aldus de Londense burgemeester Boris Johnson.

Lees hier verder...
Gebruikers-avatar
OVE Nieuwsdienst
 
Berichten: 3178
Geregistreerd: Za 28 Apr 2012 16:37


Terug naar Het Laatste Nieuws

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron
lobed-depth
lobed-depth
lobed-depth
lobed-depth