Verbouwing station Oisterwijk

Alles over projecten en verbouwingen aan stations, infra, treinen en alles daaromheen.

Verbouwing station Oisterwijk

Berichtdoor OVE Nieuwsdienst » Ma 03 Mrt 2014 11:41

Metamorfose voor station Oisterwijk

3 maart 2014

ProRail geeft station Oisterwijk een metamorfose. Het derde spoor, waar nu de sprinter naar Tilburg nog stopt, wordt weggehaald om de doorstroming te verbeteren.

Het overpad wordt vervangen door een onderdoorgang met liften en aan de noordzijde krijgt het station een nieuwe entree en rijwielstalling. Het college van Oisterwijk reageert enthousiast op de plannen waarvan het streven is ze in 2017 te hebben gerealiseerd.

ProRail gaat het derde spoor met bijbehorende wissels verwijderen om het spoor robuuster te maken. Door het verdwijnen van wissels vermindert de kans op storingen en verbetert de doorstroming. De trein naar Tilburg zal na het verwijderen van het derde spoor stoppen op spoor 2. Wethouder Joost Wagenmakers is blij met de plannen: "Met het verwijderen van spoor 3 komt ProRail tegemoet aan de wens van de gemeente Oisterwijk voor een noordelijke entree van het Station. Bovendien worden de oversteken bij de spoorwegovergangen de Heusdensebaan en Blokshekken korter doordat mensen nog maar twee in plaats van drie sporen hoeven over te steken. Dat komt de veiligheid ten goede. "

Lees hier verder...
Gebruikers-avatar
OVE Nieuwsdienst
 
Berichten: 3178
Geregistreerd: Za 28 Apr 2012 16:37

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Terug naar Projecten

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron
lobed-depth
lobed-depth
lobed-depth
lobed-depth