Bouw station Maastricht Noord

Alles over projecten en verbouwingen aan stations, infra, treinen en alles daaromheen.

Bouw station Maastricht Noord

Berichtdoor OVE Nieuwsdienst » Do 11 Apr 2013 11:41

Station Maastricht-Noord eind 2013 open

11 april 2013

Na maanden vertraging is de opening van Station-Noord in zicht.

Voor de start van Magisch Maastricht op 30 november moeten station en de bijbehorende parkeervoorziening gereed zijn voor gebruik. De oplevering van het station is tot drie keer toe uitgesteld. ProRail, dat station Maastricht- Noord bouwt in opdracht van de provincie, heeft bij het stadsbestuur te kennen gegeven 'met een grote mate van zekerheid' het station in juni 2013 op te leveren. De oplevering werd drie keer vertraagd, onder meer vanwege een te krappe werkplanning en problemen met de hoogte van het grondwater.

Lees hier verder...
Gebruikers-avatar
OVE Nieuwsdienst
 
Berichten: 3178
Geregistreerd: Za 28 Apr 2012 16:37

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Bouw station Maastricht Noord

Berichtdoor OVE Nieuwsdienst » Di 14 Mei 2013 10:25

Nieuwe planning ingebruikname Maastricht-Noord in de maak

14 mei 2013

De ingebruikname van station Maastricht-Noord verschuift naar later dit jaar.

Door een faillissement van de door de gemeente gecontracteerde aannemer kan er pas later worden begonnen aan de afwerking van de tunnel en het inrichten van het voorplein en omgeving. Het is hierdoor nog niet mogelijk om het station goed te bereiken en op veilige wijze in gebruik te nemen. In juni komt er een nieuwe planning en wordt duidelijk wanneer de eerste trein bij het station zal stoppen.

Station Maastricht-Noord zou op 9 juni 2013 in gebruik worden genomen. ProRail en aannemer BAM zijn dan klaar met hun werkzaamheden en spoortechnisch is het station gereed. De provincie Limburg, gemeente Maastricht en ProRail zijn het erover eens dat uitstel echter onvermijdelijk is wegens het ontbreken van een aantal noodzakelijke voorzieningen. Zo moet het P+R terrein nog worden aangelegd, de tunnel nog worden afgewerkt, fietsvoorzieningen worden gerealiseerd en de voorpleinen nog worden ingericht. De gemeente Maastricht start na het faillissement van een aannemer een nieuwe aanbestedingsprocedure en verwacht in juni een nieuwe planning gereed te hebben voor het uitvoeren van deze werkzaamheden.

Lees hier verder...
Gebruikers-avatar
OVE Nieuwsdienst
 
Berichten: 3178
Geregistreerd: Za 28 Apr 2012 16:37


Terug naar Projecten

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron
lobed-depth
lobed-depth
lobed-depth
lobed-depth