Vernieuwing spoor Meppel-Heerenveen

Alles over projecten en verbouwingen aan stations, infra, treinen en alles daaromheen.

Vernieuwing spoor Meppel-Heerenveen

Berichtdoor OVE Nieuwsdienst » Do 21 Mrt 2013 11:25

Geen treinen Meppel-Heerenveen in vakanties

21 maart 2013

MEPPEL/HEERENVEEN (ANP) – Spoorwegbeheerder ProRail gaat over een lengte van 23 kilometer het spoor tussen Meppel en Heerenveen (traject Zwolle-Leeuwarden) vernieuwen.

Spoorstaven, bovenleidingen en dwarsliggers worden vervangen. Voor treinreizigers zal dat de nodige hinder opleveren, zo meldde ProRail donderdag. Vanwege deze „grote buitendienststelling” kiest ProRail ervoor om de werkzaamheden in de zomer- en de herfstvakantie uit te voeren, omdat er dan minder reizigers zijn.

Lees hier verder...
Gebruikers-avatar
OVE Nieuwsdienst
 
Berichten: 3178
Geregistreerd: Za 28 Apr 2012 16:37

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Vernieuwing spoor Meppel-Heerenveen

Berichtdoor OVE Nieuwsdienst » Za 23 Mrt 2013 19:10

Fries spoor tijdens grote buitendienststelling vernieuwd

23 maart 2013

ProRail heeft aangekondigd tijdens de komende zomer- en herfstvakantie aan het werk te gaan met het spoor in Friesland en Overijssel tussen Meppel en Heerenveen.

De werkzaamheden zijn nodig, omdat het spoor vernieuwd moet worden, evenals de aanwezige wissels. ProRail pakt alle projecten op de lijn tegelijkertijd aan, zodat de reizigers er zo min mogelijk hinder van ondervinden. Mede daarom zal ProRail het treinverkeer twee keer plat gooien: ruim een week tijdens de zomervakantie en ruim een week tijdens de herfstvakantie. Tijdens die periodes reizen er minder forenzen met de trein, waardoor zij het minst getroffen worden.

De twee periodes bedragen elk negen achtereenvolgende dagen waarop er geen treinverkeer plaats zal vinden tussen Meppel en Wolvega tijdens de zomervakantie in juli en geen treinverkeer tussen Heerenveen en Steenwijk tijdens de herfstvakantie in september. Tijdens de herfstvakantie zullen er door werkzaamheden ook minder treinen rijden van en naar Leeuwarden.

In Steenwijk zal een deel van het spoor worden vernieuwd. In Wolvega wordt het derde spoor dat daar ligt weggehaald, vanwege de bouw van een tunnel. Er bestaat wel een mogelijkheid om het derde spoor in Wolvega opnieuw aan te leggen in de toekomst.

Het overnemen van de eigen nieuwsberichten van OV-Ervaringen.nl is toegestaan, met bronvermelding en deeplink.
Gebruikers-avatar
OVE Nieuwsdienst
 
Berichten: 3178
Geregistreerd: Za 28 Apr 2012 16:37

Re: Vernieuwing spoor Meppel-Heerenveen

Berichtdoor OVE Nieuwsdienst » Vr 05 Jul 2013 10:18

Grootste vernieuwingstrein Europa weer aan het werk

5 juli 2013

Tussen Meppel en Heerenveen vernieuwt 'robottrein' 11 kilometer spoor.

ProRail en aannemer BAM zetten vanaf zaterdag de grootste vernieuwingstrein van Europa in om over een lengte van 11 kilometer spoor te vernieuwen. De trein zelf is een kilometer lang en vernieuwt ballast (het grind tussen het spoor) en duizenden dwarsliggers ineens. Het spoor wordt zo betrouwbaarder en veiliger.

Om de hinder voor reizigers zoveel mogelijk te beperken, worden ook andere werkzaamheden tegelijk uitgevoerd. Zo vindt er groot onderhoud plaats aan vijf wissels, wordt het perron van station Steenwijk aangepast, krijgt een overweg nieuwe spoorstaven en wordt er aan de bovenleiding gewerkt op het hele traject.

Lees hier verder...
Gebruikers-avatar
OVE Nieuwsdienst
 
Berichten: 3178
Geregistreerd: Za 28 Apr 2012 16:37


Terug naar Projecten

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron
lobed-depth
lobed-depth
lobed-depth
lobed-depth