Internationale Intercity Eindhoven-Brussel

Alles over projecten en verbouwingen aan stations, infra, treinen en alles daaromheen.

Internationale Intercity Eindhoven-Brussel

Berichtdoor OVE Nieuwsdienst » Za 09 Mrt 2013 11:44

Provincie wil intercity Eindhoven-Antwerpen over HSL

9 maart 2013

DEN BOSCH/BREDA - De provincie Noord-Brabant heeft vrijdag bij het ministerie van I&M en de NS voorgesteld een intercity te laten rijden over het HSL-spoor.

Deze trein zou een alternatief moeten zijn voor de falende Fyra. De internationale verbinding zou vanaf Eindhoven, Breda, Antwerpen naar Brussel moeten gaan.

Deze nieuwe spoorverbinding - door de provincie ‘Brussel-Brainport-express’ gedoopt - moet een aanvulling zijn op de huidige internationale spoorverbindingen met de Thalys en de Beneluxtrein. Het Brabantse voorstel, dat tot stand kwam na overleg met Belgische partijen, is vrijdag voorgelegd aan het ministerie van I&M en de NS als alternatief om de problemen met de Fyra op te lossen.

Na het uitvallen van de Fyra werd de Beneluxtrein tussen Den Haag en Brussel opnieuw ingezet. Voorlopig kunnen Brabantse treinreizigers vanuit Roosendaal met de trein naar België. Gedeputeerde Van Heugten: “Voor nu is de herintroductie van de Beneluxtrein prima. Maar voor de lange termijn is dat echt onvoldoende. Reizigers moeten ook in vanuit Breda en Eindhoven gebruik kunnen maken van een snelle verbinding naar België. Samen met onze Belgische partners hebben we gezocht naar die snelle spoorverbinding en die zien wij in deze ‘Brussel-Brainport-express’.”

Lees hier verder...
Gebruikers-avatar
OVE Nieuwsdienst
 
Berichten: 3178
Geregistreerd: Za 28 Apr 2012 16:37

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Internationale Intercity Eindhoven-Brussel

Berichtdoor OVE Nieuwsdienst » Ma 11 Mrt 2013 13:58

Akinci: snel Brabantse trein naar vliegveld Brussel

11 maart 2013

BREDA - De provincie Noord-Brabant wil dat er een nieuwe intercity gaat rijden van Eindhoven, via Breda en Antwerpen naar Brussel.

Maar als het aan de Bredase verkeerswethouder Selçuk Akinci ligt wordt die lijn nog verder doorgetrokken: naar Brussels Airport, Zaventem.

De provincie heeft bij de NS en het ministerie van Infrastructuur en Milieu aangedrongen op een snelle verbinding met de Belgische hoofdstad, als aanvulling op de bestaande lijnen én als alternatief voor de met problemen kampende Fyra. De nieuwe lijn krijgt de naam 'Brussel-Brainport Express'. De regio Eindhoven afficheert zich namelijk als 'brainport'. Deze trein zou acht keer per dag op en neer moeten rijden.

Lees hier verder...
Gebruikers-avatar
OVE Nieuwsdienst
 
Berichten: 3178
Geregistreerd: Za 28 Apr 2012 16:37


Terug naar Projecten

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten

cron
lobed-depth
lobed-depth
lobed-depth
lobed-depth