Verbouwing station Den Haag Centraal

Alles over projecten en verbouwingen aan stations, infra, treinen en alles daaromheen.

Verbouwing station Den Haag Centraal

Berichtdoor OVE Nieuwsdienst » Do 12 Jul 2012 23:25

Het dak eraf in Den Haag!

13 juli 2012

Komende maand vinden er diverse werkzaamheden plaats aan het centraal station van Den Haag. Daarbij gaat het dak er letterlijk af.

In de maand juli wordt er gedurende drie weekenden gewerkt aan het dak van het station dat in verbouwing is. Er zal worden gewerkt aan een tijdelijk werkplatform dat meteen als tijdelijke overkapping zal dienen. Het platform is nodig om werkzaamheden uit te kunnen voeren voor het nieuwe glazen dak dat de stationshal uiteindelijk zal gaan overkappen.

Van 13 tot 16 juli, van 20 tot 23 juli en van 27 tot 30 juli wordt tussen 22.30 uur en 05.00 uur het dak gesloopt. Door de werkzaamheden in drie weekenden tegelijkertijd uit te voeren, wordt de bouwperiode met maar liefst zes maanden ingekort. Daardoor is tijdens die weekenden de stationshal wel volledig afgesloten, inclusief alle winkels, de loketten, de fietskelder en de toiletten. Na het eerste weekend is het stations een week lang volledig dakloos. Tijdens die periode zullen er een aantal artiesten optreden in de open lucht van het station.

Het overnemen van de eigen nieuwsberichten van OV-Ervaringen.nl is alleen toegestaan met bronvermelding.
Gebruikers-avatar
OVE Nieuwsdienst
 
Berichten: 3178
Geregistreerd: Za 28 Apr 2012 16:37

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Verbouwing station Den Haag Centraal

Berichtdoor OVE Nieuwsdienst » Ma 10 Dec 2012 13:41

Eerste glazen dakdeel op Centraal Station

10 december 2012

De bouw van het nieuwe station van Den Haag Centraal heeft een nieuwe mijlpaal bereikt: het stalen geraamte van het dak is klaar.

Dat betekent dat in de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 december het eerste glazen dakdeel kan worden ingehesen, aldus ProRail in een persbericht.

Het glazen dak van het station zal bestaan uit 220 verschillende dakdelen (wybertjes) met per stuk een gewicht van 6.000 kilo. Ze zijn 8 bij 12 meter groot. Na de plaatsing van het eerste wybertje zal het hijsen in de nachtelijke uren beginnen. Per nacht worden er ongeveer tien wybertjes op hun plek gehesen. De verwachting is dat begin maart 2013 alle dakdelen geplaatst zijn.

Lees hier verder...
Gebruikers-avatar
OVE Nieuwsdienst
 
Berichten: 3178
Geregistreerd: Za 28 Apr 2012 16:37

Re: Verbouwing station Den Haag Centraal

Berichtdoor OVE Nieuwsdienst » Wo 27 Feb 2013 12:40

Plaatsing eerste glasgeveldeel station Den Haag Centraal

27 februari 2013

ProRail is samen met de gemeente Den Haag en NS bezig met de bouw van een nieuw station.

De vorderingen verlopen voorspoedig. Het nieuwe glazen dak is bijna gereed. Daarom wordt op woensdag 27 februari het eerste glazen geveldeel geplaatst.

Nieuw stationsgebouw
Den Haag Centraal krijgt in 2014 een compleet nieuw stationsgebouw waar al het openbaar vervoer bij elkaar komt. Het dak van de hal wordt gemaakt van glas en wordt 22 meter hoog. De nieuwe openbaar-vervoer-terminal is nodig omdat er steeds meer mensen gebruik maken van het station. Er maken hier nu al iedere dag meer dan 190.000 mensen gebruik van het station. De gemeente Den Haag is opdrachtgever voor de bouw van het nieuwe station. NS draagt zorg voor de verbouwing van winkels in de hal. Dit in het kader van de verhoging van het comfort voor de reiziger.

Lees hier verder...
Gebruikers-avatar
OVE Nieuwsdienst
 
Berichten: 3178
Geregistreerd: Za 28 Apr 2012 16:37


Terug naar Projecten

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron
lobed-depth
lobed-depth
lobed-depth
lobed-depth