Pagina 1 van 1

Connexxion en Syntus: Twente e.o.

BerichtGeplaatst: Vr 12 Okt 2012 10:13
door OVE Nieuwsdienst
Gratis openbaar vervoer

12 oktober 2012

ENSCHEDE Alle stads- en streekbussen in Twente zijn op donderdag 25 oktober gratis toegankelijk.

De gratis ov-dag in de regio is een initiatief van de Regio Twente, Connexxion en Syntus. Behalve het gratis busvervoer kan in Twente ook zonder de portemonnee te trekken worden gereisd met de treinen tussen tussen Zutphen - Hengelo - Oldenzaal, Hengelo - Oldenzaal (GrenslandExpress) en Almelo - Mariënberg.

Lees hier verder...

Re: Connexxion en Syntus: Twente e.o.

BerichtGeplaatst: Wo 17 Okt 2012 12:25
door OVE Nieuwsdienst
Snelle busverbinding van Tubbergen naar Hengelo

17 oktober 2012

Scholieren kunnen vanaf december sneller met de bus van Tubbergen naar Hengelo.

Dat is volgens de gemeente Tubbergen een van de voordelen van de nieuwe busverbinding tussen beide plaatsen. De nieuwe busverbinding loopt straks via Weerselo naar de Hasseler Es en het NS-Station in Hengelo.

Lees hier verder...

Re: Connexxion en Syntus: Twente e.o.

BerichtGeplaatst: Ma 26 Nov 2012 11:21
door OVE Nieuwsdienst
Alle stadsbussen rijden kwartier later

26 november 2012

ENSCHEDE - De vertrektijden van alle bussen van Connexxion verschuiven met ingang van 9 december met een kwartier. Dat geldt voor de stadslijnen en die tussen Enschede en Hengelo.

Het is even wennen voor de reizigers die vanaf 9 december de bus nemen in Enschede. Alle tijden veranderen met grofweg een kwartier. Het is volgens vervoerskundige Wim Lieven van Connexxion de grootste verandering in de dienstregeling van de laatste twintig jaar.

„De reden is dat de intercity’s van Enschede naar de Randstad een kwartier later vertrekken. Dat geldt voor alle treinen in Twente, met uitzondering van de lijn Zutphen-Hengelo-Oldenzaal. Meestal worden veranderingen in dienstregelingen in kleine stapjes uitgevoerd. Dit keer is het anders. Omdat in de voorwaarden van onze concessie staat dat de bussen moeten aansluiten op de intercity’s van de NS moesten we de boel ook omgooien. Er is een compleet nieuwe dienstregeling gemaakt.”

Lees hier verder...

Re: Connexxion en Syntus: Twente e.o.

BerichtGeplaatst: Za 01 Dec 2012 11:58
door OVE Nieuwsdienst
Connexxion controleert chauffeurs op snelheid

1 december 2012

ENSCHEDE - Connexxion gaat chauffeurs in Enschede controleren op snelheidsovertredingen.

Aanleiding is een recente snelheidscontrole van de politie, waaruit bleek dat bussen van Connexxion en Arriva op de busbaan soms te hard rijden. Een woordvoerder van de busmaatschappij bevestigt vrijdagavond berichtgeving daarover van de NOS. De controle van de politie werd gehouden op aandringen van de PvdA in Enschede. Volgens die partij hadden veel bewoners geklaagd over te hard rijdende bussen. Volgens de zegsman van Connexxion valt het aantal klachten daarover juist wel mee.

Lees hier verder...

Re: Connexxion en Syntus: Twente e.o.

BerichtGeplaatst: Za 02 Nov 2013 13:56
door -Tristan-
Syntus: Busabonnement Connexxion straks niet meer geldig

Busreizigers in Twente die met een abonnement van Connexxion reizen, moeten op 8 december een nieuw abonnement van Syntus aanschaffen. Op die datum neemt Syntus het busvervoer in de regio over.

De abonnementen van Connexxion zijn niet geldig in de bussen van Syntus. Dat komt volgens de vervoerder omdat de OV-chipkaartapparatuur op de bussen van Syntus anders is dan op die van Connexxion.

Lees hier verder

=========

Regio Twente wil ingrijpen in conflict Connexxion en Syntus


De Regio Twente wil ingrijpen in het abonnementenconflict tussen busvervoerders Connexxion en Syntus. Dat meldt de Regio Twente vrijdag.

Reizigers kregen eerder deze week het advies van Syntus om hun lopende jaarabonnement bij Connexxion op te zeggen, om daarna een nieuwe af te sluiten bij Syntus - met alle administratieve rompslomp van dien. Dat zou nodig zijn, omdat Syntus het busvervoer van Connexxion in Twente over gaat nemen in december en de vervoerders geen oplossing hebben gevonden voor mensen met een doorlopend busabonnement.

Lees hier verder

=========

Tja, als de papieren (ster)abonnementen nog hadden bestaan, bestond dit hele probleem niet.

Lang leve de ov-chipkaart. NOT! Afbeelding